Samenwerking met Waterpoort Vlaardingen

Stroomopwaarts helpt Waterpoort Vlaardingen met de restauratie van het historisch vrachtschip ‘Theodora’, het drijvend bezoekerscentrum voor de Broekpolder en Midden-­Delfland. Desirée
Curfs, directeur van Stroomopwaarts, en Olaf Hanno, bestuurslid van de St. Waterpoort Vlaardingen, gaven het startschot voor de samenwerking.

Desirée Curfs en Olaf Hanno hesen samen de vlag in van Stroomopwaarts in 18 meter hoge houten mast voor de samenwerking bij het schilderwerk op de ‘Theodora’.

vlag

Project Theodora

Het historisch schip wordt een herkenbaar en opvallend landmark en krijgt een vaste en prominente ligplaats in het entreegebied van de Broekpolder. Aan boord worden bezoekers gratis gastvrij ontvangen en krijgt men een goed beeld van de recreatieve verbindingen en mogelijkheden in Vlaardingen, de Vlaardingse Broekpolder en het recreatiegebied Midden-Delfland. Naast bezoekerscentrum is het schip ook een varende ambassadeur voor de Waterstad Vlaardingen en krijgt het een functie als niet-­commercieel arrangementenbureau voor de Broekpolder, Boat & Breakfast locatie en verhuurpunt van elektrische Groene Vaartsloepen (www.degroenevaart.nu), kano’s en zeilbootjes.

Schilderwerk restauratie exterieur

De Theodora is nog in opmerkelijk authentieke staat. Het schip wordt door de stichting aan de buitenzijde gerestaureerd en aan de binnenzijde ontwikkeld tot bezoekerscentrum met statische en audiovisuele presentaties. De restauratiewerkzaamheden zijn in september grotendeels afgerond en Stroomopwaarts biedt  hulp in het schilderwerk aan het schip, buiten en binnen.

Uitgelicht