Inkomensondersteuning inwoners Maassluis

logo maassluisDe gemeente Maassluis biedt onderstaande regelingen aan waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. Bijvoorbeeld een extra aanvulling op uw zorgkostenverzekering. Lees meer over de regelingen en de specifieke voorwaarden:

 • Collectieve aanvullende verzekering ziektekosten
  Met deze verzekering breidt u de zorgverzekering uit met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, eigen bijdragen Wmo en de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren. Aanvragen regelt u via de website www.gezondverzekerd.nl.
   
 • Individuele inkomenstoeslag
  De individuele inkomenstoeslag is een toeslag die mensen kunnen ontvangen als zij geen zicht hebben op inkomensverbetering. De individuele inkomenstoeslag is een vast bedrag dat één keer per jaar wordt uitbetaald. U mag zelf bepalen waar u het geld voor gebruikt.
   
 • Voor kinderen
  Het is heel belangrijk dat iedereen actief mee kan doen in de maatschappij. Dat begint bij onze kinderen. Zij moeten een goede start krijgen, op school, op het sportveld of door culturele activiteiten. Stichting Leergeld, Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland en de Rotterdampas bieden veel leuke voordelen voor kinderen.
   
 • Rotterdampas
  Wilt u ook gratis naar de film, het zwembad, de Euromast,Spido en de musea in Rotterdam, Den Haag en Delft? Of wilt u ook flinke korting op een entreekaartje voor Diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en talloze attractieparken? Vraag dan de Rotterdampas aan voor een laag tarief.
   
 • Vrijwilligerspremie
  Vrijwilligerswerk kan een manier zijn om waardevolle werkervaring op te doen. Daarom kunt u in sommige gevallen, als u een bijstandsuitkering heeft, een premie krijgen als u vrijwilligerswerk doet. Dat kan u € 250,- per huishouden per jaar opleveren.
   
 • Individuele Studietoelage Participatiewet
  De individuele studietoeslag is bedoeld als financiële steun voor studenten met een beperking om een studie te kunnen volgen. Kunt u wel werken, maar bent u vanwege uw beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan hebt u mogelijk recht op de individuele studietoeslag.

Uitgelicht